Regler omkring skiftning af vinterdæk

12 december 2019 Frederik Mikkelsen
Regler omkring skiftning af vinterdæk

Når man har bil, så er der mange ting, som man skal have styr på. Man behøver ikke at være bilekspert for at have kørekort, men der er nogle få grundlæggende ting, som man skal have styr på, når man har bil. Såsom hvornår at man skal skifte til vinterdæk, og hvordan at man tjekker dækmønstre på ens dæk.

Få styr på dine dæk

Fx med dækmønstre, der behøver man ikke at gå og holde øje hele tiden med ens dæk. Ofte vil et værksted kommentere på dækkene, hvis de er for nedslidte, når den er til bilservice eller til syn.

Men hvis man kører meget, så er det en god ide at holde øje med, om ens dækmønster er for nedslidt. Dækmønstret skal minimum være 1,6 mm.

Hvornår skal man skifte over til vinterdæk?

En anden ting, som er vigtig at have styr på, når man har bil, det er, hvornår at man skal skifte over til vinterdæk.

Der er ikke en regel for, hvornår at man skal have vinterdæk på ens bil. Der er faktisk slet ikke et lovkrav om, at man skal have vinterdæk på, som det fx er i Tyskland. Men vinter

dæk er en god ting at have på, da bilen får et bedre vejgreb. Når man kører med sommerdæk om vinteren, så har man lettere ved at glide på vejen. Så vinterdæk er for ens egen sikkerhed, men også for ens medtrafikanters skyld.

Her kan man læse mere omkring det at have vinterdæk på.

God godnatlæsning

Hvis man gerne vil have mere styr på alt omkring auto, og det at have en bil, så kan man læse en masse om auto og biler inde på Fartblog.dk. Der har de gode artikler med gode råd om sommer- og vinterdæk, om stenslag, og hvordan du finder nogle fede alufælge. Det kan selvfølgelig også være, at man bare elsker at læse alt om biler, motorcykler og cykler. Der kan den side også bruges.

 

Flere Nyheder

A-kasse guide

24 august 2015

A-kasse guide

Bedemand

24 august 2015

Bedemand