Norsk rigmand overtager Spies

09 december 2019 Søren Black
Norsk rigmand overtager Spies

Stadig charterrejser sydpå

Det vakte stor bekymring herhjemme, da det britiske rejseselskab Thomas Cook i slutningen af september gik konkurs. For Thomas Cook har hidtil været ejer af Spies. Det danske rejseselskab som den karismatiske Simon Spies stiftede i 1956. Men nu kan danske charterturister godt ånde lettet op. For en norsk opkøber har nemlig meldt sin ankomst. Spies er blevet solgt til den excentriske nordmand Petter Stordalen og kapitalfondene Altor og TDR Capital. Dermed kan danske turister stadig rejse sydpå med det selskab, som tidligere var mest kendt for at sende turister afsted til de spanske grisefester.

Frembrusene og flamboyant

Selvom Petter Stordalen kun har købt 40 procent af Spies, så er det alligevel hans indtræden i den danske rejsebranche, der har vakt mest opsigt. Stordalen er nemlig kendt for sin til tider meget frembrusende og flamboyante stil. Mange betegner da også den norske rigmand som Norges svar på Simon Spies. I Danmark er Petter Stordalen kendt for at overtage det tidligere Hilton hotel ved Københavns Lufthavn. Stordalen har nemlig fået sin kæde Nordic Choice hotels ind der. Ved Københavns Hovedbanegård kommer de rejsende også til at lægge mærke til nordmanden fremover. Petter Stordalen har nemlig skudt 1,5 mia. kr. i den gamle centralpostbygning, der ligger på Tietgensgade i København. Her skal det gamle posthovedkvarter omdannes til et femstjernet luksushotel med navnet Villa Copenhagen.

Jubel hos Spies

Tilbage hos Spies har salget til nordmanden og de to kapitalfonde vakt stor jubel. For da meddelelsen om konkursen hos Thomas Cook indløb, faldt salget af rejser hos Spies med 30 procent. Der gik dog ikke mere end godt og vel 14 dage, før salget af rejser igen havde stabiliseret sig hos det danske rejsebureau. Og med de nye ejere, går Spies nu en god fremtid i møde ifølge Spies-direktør Jan Vendelboe. Han fremhæver Petter Stordalens engagement for hoteller, service og pleje af ansatte. Af samme grund tøver Spies-direktøren heller ikke med at kalde Petter Stordalen og Spies for det perfekte match.

Flere Nyheder

A-kasse guide

24 august 2015

A-kasse guide

Bedemand

24 august 2015

Bedemand