Man skal aldrig se ned på andre erhverv!

20 december 2019 Anders Lundtang Hansen
Man skal aldrig se ned på andre erhverv!

En klog person sagde engang, at der intet er i vejen med at have ambitioner i livet i forbindelse med arbejdet, men man skal samtidig ikke se ned på andre, der laver såkaldt lavlønnet, lavtuddannet og måske ikke så prestigefyldt arbejde.

Det er ikke forstået på den måde, at der skal gå jantelov i den, så man ikke har lov til at sige, at man er god til noget og gerne vil vise det frem, og når man har så mange muligheder, som der trods alt i Danmark for, at alle kan uddanne sig, så bør man gribe chancen.

Men om man så har en doktorgrad i filosofi, er rockstjerne eller erhvervsleder, så er der ingen grund til at føle sig bedre eller vigtigere end dem, der arbejder som kasseassistent eller tømmer vores affaldsspande.

Alle disse erhverv skal der jo til for, at samfundet kan løbe rundt, og man kan da godt sætte tingene på spidsen og sige, at verden godt kan undvære en musiker, selvom man ville savne musikken, men vi ville ikke lide samme nød, som hvis strømmen forsvandt, der ikke kom vand ud af hanen, eller skraldet blev liggende på vejen.

På samme måde som der er social mobilitet i samfundet, således skal man jo også tænke på, at for mange mennesker drejer det sig også om at overleve, fordi de ikke havde kræfter, overskuddet eller energien til at tage deres drømme-uddannelse.

De fandt så værdi i nogle andre ting, der måske ikke relaterer sig til deres arbejde, og som de måske heller identificerer sig med, sådan som mange andre mennesker gør, hvor de sætter lighedstegn mellem deres arbejde og den, de er.

Desuden kan man jo selv ende i en situation som højtuddannet, at man skal hen at tjene penge som kasseassistent eller lignende, fordi der er nedgangstider i ens branche.

Flere Nyheder

A-kasse guide

24 august 2015

A-kasse guide

Bedemand

24 august 2015

Bedemand