Lasagne – børnenes favoritopskrift

06 april 2018
Lasagne - børnenes favoritopskrift

Lasagne er blandt ungernes favoritspise herhjemme, og det forstår jeg faktisk godt; det er smagfuldt, enkelt og uden en masse mærkeligt fyld. I hvert fald den version som børnene elsker. 

Jeg laver altid lasagne fra bunden, og hvis jeg har tid, starter jeg om morgenen, så kødsaucen kan stå og simre hele dagen lang. Det gør bare smagen så meget bedre. Og så laver jeg som regel en ordentlig portion, fordi lasagne er perfekt til at fryse ned, så der også er mad til de travle dage.

Nå… Lad os komme til sagen. Du får opskriften lige her.

Det skal du bruge (4 pers.):

Til kødsaucen:

2 hakkede løg

2 spsk olivenolie

500 g. oksekød

2 fed hvidløg

4 gulerødder

1 revet squash

1 dl tomatpuré

2 dåser hakkede tomater

salt og peber

 

Til mornaysaucen:

2 spsk smør

2 spsk hvedemel

3 dl mælk

fintrevet muskatnød

125 g frisk mozarella

 

Yderligere:

Lagsagneplader

Frisk mozarella til toppen

 

Sådan gør du:

Kødsaucen:

Svits de hakkede løg i olivenolie, tilsæt kødet og brun det ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt alle de andre ingredienser – lad det hele simre i minimum 2 timer. Gerne op til 6 timer, men så skal du huske at supplere med lidt vand undervejs. Smag saucen til med salt og peber. Når saucen er færdig og du er klar til at samle lasagnen, tilberedes mornaysaucen.

Mornaysaucen:

Smøret smeltes langsomt i en gryde og piskes sammen med hvedemel. Når melet har suget smøret og samlet sig til en klump, piskes mælken i lidt efter lidt. Når du har ramt den ønskede konsistens, hælder du osten i, mens du pisker videre – når osten er smeltet, smages saucen til med salt, peber og muskatnød.

Når du skal samle lasagnen, starter du med et lag kødsauce, herefter mornaysauce og til sidst lagsagneplader – og derefter starter du forfra. Slut af med af rive frisk mozarella på det øverste lag, sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag den i ca. 25 minutter.

 

Flere Nyheder

A-kasse guide

24 august 2015

A-kasse guide

Bedemand

24 august 2015

Bedemand