Det danske bilsalg eksploderer

12 december 2019 Søren Black
Det danske bilsalg eksploderer

Leasing får tallene til at stige

Danskerne køber motorkøretøjer som aldrig før. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i de første 11 måneder af 2019 er blevet solgt 210.167 nye biler ude hos de danske bilforhandlere. Det er ganske enkelt flere end nogensinde før. Ifølge Dansk Erhverv så er det særligt erhvervenes leasing af nye personbiler, der har fået bilsalget herhjemme til at stige i år. For i samme undersøgelse viser det sig, at de private forbrugere har holdt lidt igen med at købe ny bil til carporten.

Registreringsafgiften sænket

Der er flere bud på, hvorfor vi er begyndt at købe flere biler herhjemme. Men ifølge økonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv så er forklaringen, at beskæftigelsen er steget pænt, reallønnen stiger fortsat, og endelig er renterne historisk lave. Og så har politikerne også gjort det mere attraktivt de seneste år at købe ny bil. Det er sket ved, at der er gennemført en række sænkninger af registreringsafgiften. Det har gjort nye biler mærkbart billigere, og det kan, ifølge Kristian Skriver, ses på det danske bilsalg.

Friværdien bruges hos bilforhandleren

Det øgede bilsalg tyder dog ikke på, at vi danskere er på vej til igen få en forbrugsfest, der minder om den, vi havde i nullerne op til finanskrisen. Dengang steg salget markant af for eksempel fladskærme og nye biler. Men når bilsalget så er steget i år, skyldes det ifølge økonom Anders Christian Overvad fra Arbejdernes Landsbank, at mange danskere i årets løb har omlagt deres boliglån. Dermed har de kunnet realisere en del af deres friværdi, og nogle af de penge er så endt hos bilforhandleren. Økonomen mener dog, trods det øgede bilsalg, at de danske husholdninger fortsat vil være forsigtige med ikke igen at starte en forbrugsfest, som den vi så i nullerne. Hører du til en af dem, der har købt ny bil i årets løb, så er det med at finde en god mekaniker, så bilen kan holde længst muligt.

Flere Nyheder

A-kasse guide

24 august 2015

A-kasse guide

Bedemand

24 august 2015

Bedemand