Den vigtige tinglysning af skødet

08 august 2021 Lotte Hindsberg

Når du har fundet en ny bolig, har forhandlet med sælger og kommet frem til en aftale og har lavet en købsaftale er næste skridt at få lavet et skøde og få det tinglyst. Først når skødet er tinglyst er boligen for alvor din. Det gælder også, selv om du for længst har fået nøglerne og er flyttet ind. Skødet er dit bevis på at boligen er din og indtil skødet er tinglyst, kan sælgers kreditorer tage pant i boligen.

Du kan vælge selv at lave skødet eller du kan få en erfaren boligadvokat til at lave skødet. Det sidste sikre dig at processen ikke bliver forsinket og at tinglysningsretten vil sende papirene tilbage, fordi de skal laves om. Du kan læse mere her https://eboligadvokat.dk/tinglysning-fast-ejendom/.

Før tinglysningen

Inden du kommer så langt, at du har et skøde der skal tinglyses, har du gået igennem en lang proces. Fra at kigge på boliger til at forhandle med banken og sælger. Dertil skal også ligges, at det er vigtigt at finde ud af hvilke planer kommunen har for det område du har udset dig. De færreste har f.eks, lyst til at bo med en motorvej i baghaven, for ikke at sige hvor svært det vil blive at sælge boligen igen. 

Uanset hvor du er i processen, er det en god ide at få din boligadvokat med ind over processen. Lige fra du begynder at kigge på en bolig, til du går i banken for at få et lån, til du står over for sælger, kan du med fordel gøre brug af din boligadvokat.

Din boligadvokat er en jurist, der har specialiceret sig i boligkøb, hvilke gør at han har erfaring i at sælge og købe fast ejendom. Samtidig er han en erfaren forhandler, hvilke betyder at du med fordel kan lade ham forhandle med både bank og sælger.

Flere Nyheder

A-kasse guide

24 august 2015

A-kasse guide

Bedemand

24 august 2015

Bedemand