Bang og Olufsen har tabt pusten

23 december 2019 Søren Black
Bang og Olufsen har tabt pusten

Nedjustering for fjerde gang

Mens de fleste danskere går og glæder sig til julen, så fik Struer virksomheden Bang og Olufsen (B&O) en ordentlig mavepuster i julegave, da virksomheden den 17. december måtte nedjustere deres forventninger for fjerde gang i 2019. Resultaterne kom prompte. B&O tabte nemlig efterfølgende 277 millioner kroner af deres markedsværdi, da aktien faldt med 16,4 procent til 32,68 kroner. Den ærgerlige nedjustering får da også konsekvenser for det igangværende regnskabsår 2019/20, der løber til udgangen af maj 2020. Nu venter B&O et fald i salget på 13 til 18 procent.

Må ikke sælge B&O-produkter

Det er som sagt ikke første gang, at B&O har måttet nedjustere deres forventninger til årsregnskabet. Faktisk har den danske elektronik-producent i Struer skrantet i flere år. Og det forstår de godt hos Elektronikkæden Power. Her er der nemlig stor efterspørgsel på B&O’s produkter, Power må bare ikke sælge dem. En kæde som Power må kun sælge udvalgte lydprodukter fra B&O, de ikoniske fjernsyn og højtalere fra den danske producent har ingen adgang på hylderne i de store elektronikkæder. Hovedparten af B&O’s produkter må nemlig kun sælges eksklusivt gennem egne forhandlere. Det betyder, at du aldrig støder på et fjernsyn fra B&O, når du handler i Elgiganten eller Power.

Kunderne vil kunne sammenligne fjernsyn

Adm. direktør i Power, Jesper Boysen, mener, at en elektronikkæde som Power sagtens kunne sælge et udvalg af B&O’s produkter, hvis strategien blev ændret. Direktøren får mange forespørgsler på B&0-produkter, for kunderne ønsker at kunne sammenligne de forskellige produkter som eksempelvis fjernsyn, når de står i butikken og skal vælge det ene mærke frem for det andet. B&O har i forbindelse med deres nedjustering ikke ønsket at svare på, om de vil ændre på strategien, så du fremover kan putte deres fjernsyn i bagagerummet, når du har været i Power eller Elgiganten for at shoppe. Når en virksomhed som B&O kan sælge produkter, der giver lyd, sker det efter et omfattende arbejde med lyddesign.

Flere Nyheder

A-kasse guide

24 august 2015

A-kasse guide

Bedemand

24 august 2015

Bedemand